MAGAZIN ON-LINE

CIRKUS PRAGA

duminică, 16 ianuarie 2011

TATRA 815 GTC - scara 1:43


Macheta TATRA 815 GTC, scara 1:43 material - plastic,tabla inscriptionata. Producator: Kovodruzstvo Nachod - Cehoslovacia.

Cu TATRA 815 GTC echipajul a parcurs un traseu in jurul lumii incepand cu data de 18.martie 1987. Tatra s-a intors dupa 3 ani si o luna, in aprilie 1990. Echipajul a plecat pe vremea cand erau la putere comunistii si s-a intors in noul regim, la 4 luni dupa Revolutia de catifea din Praga. Tatra a parcurs 150 000 km pe 6 continente, a vizitat 67 de tari si echipajul acesteia a organizat 50 de conferinte de presa. Initial echipajul a fost compus din 6 persoane din care un membru a decedat in Pakistan. In Guatemala au fost membri echipei inchisi in puscarie si suspectati ca fiind spioni.
Din pacate, avand in vedere ca echipa s-a intors in Cehoslovacia dupa revolutie, s-a diminuat remarcabil interesul pentru acest eveniment din partea populatiei, si chiar unele intalniri si legaturi de colaborare stabilite in timpul calatoriei si-au pierdut scopul de tot.
Echipajul Tatrei : J. Stöhr, P. Bárta, F. Jeniš († 1989), D. Petr, S. Synek a K. Valchař ( ulterior si  A. Novák).
TATRA este expusa la Muzeul dedicat acestei marci in orasul Koprivnice - Cehia, unde are sediul si fabrica in care se produc aceste camioane, devenite un simbol al Cehiei.

TATRA 815 - diferite variante, scara 1:43









Tatra 815. Macheta produsa in diferite variante de Kovodruzstvo Nachod - Cehoslovacia, la scara de 1:43, incepand cu anul 1987.  Material folosit - plastic, tabla imprimata.

TATRA 138 scara 1:25





Machetele mele TATRA 138 la scara de 1:25, fabricate de KDN Cehoslovacia ( Kovodruzstvo Nachod - Cehoslovacia ), incepand din 1967.  Material folosit - plastic, tabla.

joi, 6 ianuarie 2011

CIRKUS PRAGA



















     Macheta Circului Praga este realizata la scara de 1:32 si ocupa suprafata de 20 mp adica 4 m latime si 5 m lungime.
    Contine 160 de machete, din care 20% sunt in starea initiala, 40% sunt modificate si aplicate autocolante, 40% sunt machete confectionate de mine de la zero din material komatex de 3 mm ( 1 buc. rulota din lemn balsa ). Masinutele achizitionate sunt Welly, Majorette, NewRay si KOVAP. 
    La machetele confectionate de mine am lucrat un an si sase luni. Este vorba de rulota din lemn balsa, rulotele retro din komatex albastru, rulotele americane din komatex alb, intrarea in circ, vagonul pentru cai - rosu, vagonul pentru tigri, remorca cu cortul circului, stalpii citcului din aluminiu - in realitate sunt metalici, panouri publicitare etc. 
    Pe vremuri circul se deplasa cu trenul, asa ca am confectionat din komatex de 3 mm de diferite culori, si macheta trenului cu locomotiva pe aburi pentru deplasarea circului.
    Urmeaza confectionarea unui cort deja instalat si pregatit pentru spectacol, cu tribune, manej si aproximativ 1000 de figurine, din care 100 personalul circului si 900 de spectatori.